روش های مختلف رنگرزی موکت یکی از مباحث مهم در تولید آن است زیرا در حفظ ظاهر و جلوه موکت در زمان های طولانی مورد توجه قرار می گیرد.
این روش، بدین شکل است که در اصل گرانول های رنگی بعد از ذوب شدن به الیاف مورد نظر تبدیل و بافته می شوند. بنابراین تمامی الیاف دارای بهترین پایداری رنگ می باشند. و این روش رنگرزی حتی برای الیافی که رنگرزیشان دشوار است نیز نسبت به دیگر روش ها برتری دارد. الیاف پلی پروپیلن از این نوع هستند. و غالب الیاف پلی آمید به این روش رنگ میشوند. این روش رنگرزی غالباً برای کفپوش های با مقاومت رنگ بالا مورد استفاده قرار می گیرند که کاملاً مناسب رستوران ها، مراکز تجاری و همین طور هتل ها می باشند. به این دلیل که قابل شستشو با محلول های سفیدکننده ملایم هستند. معمولاً غیر ممکن است که رنگشان را از دست بدهند.
الیاف اکثر موکت هایی که برای مصرف در قسمت های بیرون ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند به این روش رنگ می شوند. الیاف رنگرزی شده با این روش پایداری عالی در برابر نور، ساییدگی و شستشو دارند، همچنین در برابر روشن شدن رنگ ها و سایه افتادن ها بسیار مقاوم هستند. بنابراین الیاف رنگرزی شده با این روش رنگ هایی یکنواخت و متحدالشکل دارند. و می توانند به سادگی بازیافت شده و مجدد به چرخه تولید بازگردند. معمولاً برای این روش مثال هویج و ترب را می زنند. تمامی قسمت های یک هویج دارای رنگ می باشد ولی ترب تنها قسمت بیرونی آن رنگ دارد؛ این مثال تفاوت بین روش رنگرزی Soloution Dyed و Yarn Dyed را به خوبی نشان می دهد.
در این روش ابتدا الیاف موکت تولید، سپس رنگرزی شده و در آخر بافته می شوند. مقاومت در برابر تغییر رنگ در این روش بسیار بالاست و در طول سال های متوالی رنگ موکت تغییر نمی کند.
در این روش از روش های مختلف رنگرزی موکت، الیاف موکت پس از اینکه تولید شد، به صورت یکنواخت و یک رنگ بافته شده و بعد از تولید موکت، قسمت هایی از آن با دستگاه های مخصوص رنگ می شود.
در این روش، پس از تولید موکت روی الیاف طرح و رنگ چاپ می شود. امکان ایجاد طرح های مختلف بر روی موکت وجود دارد ولی در هنگام تمیز کردن و نگهداری از موکت بایستی از مواد تمیز کننده مشخص شده توسط کمپانی تولید کننده استفاده گردد. در صورت عدم آگاهی از شرایط نگهداری، تغییر رنگ در این روش نسبت به روش های دیگر بیشتر خواهد بود.
All rights reserved © 2024 Sisal